محققان هاروارد: روش جدید ساختن تصاویر سه بعدی؛
 

ساختن تصاویر سه بعدی به روندی برای تولید نیاز دارد. یکی از روش ها این است که با استفاده از دو لنز، یک تصویر برجسته تولید کنیم. حالا پژوهشگران دانشگاه هاروارد به راهی دست یافته اند که این کار را تنها با یک لنز و بدون ابزار دیگری انجام دهند. تصویر بالا یکی از تصاویر آزمایشی برای نشان دادن تکنیک سه بعدیِ تک لنز است. 

 
این روش با گرفتن دو عکس با یک دوربین یا میکروسکوپ انجام می شود. دوربین جا به جا نمی شود، اما عمق فوکوس هر یک متفاوت است. تصاویر تهیه شده در یک رایانه اجرا می شود تا زاویه نور هر پیکسل را محاسبه کند. این کار به رایانه امکان می دهد که مشخص کند اگر تصویر از زاویه و مکان دیگری تهیه می شد (دوربین دومی در کار بود) نتیجه چه شکلی می شد.به این تکتیک «تصویر برداری لحظه ای میدان نور» می گویند. این محققان ابداع خود را در مقاله ای در مجله علمی «اپتیک لترز» به چاپ رسانده اند. این تصاویر با کنار هم گذاشته شدن، امکان تولید انیمیشن برجسته را نیز فراهم می کنند. آنچه این فناوری را جذاب می کند این است که می تواند توسط یک دوربین عادی به کار گرفته شود. با این حساب پتانسیل عظیمی برای مشاهده عناصر میکروسکوپیک، عکس ها، و البته فیلم های سه بعدی به وجود آمده است.
یکی از این محققان توضیح می دهد: «وقتی به تماشای یک فیلم سه بعدی می نشینید ناگزیرید سرتان را حرکت دهید تا اطراف تصویر سه بعدی را ببینید؛ اما خوب این کار بی فایده است چراکه تصویری که می بینید به عینکی که به چشم دارید بستگی دارد. استفاده از روش تصویر برداری لحظه ایِ میدان نور، تصویری پرسپکتیو-شیفت داده شده به دست می دهد که فقط با یک دوربین تهیه شده است. با این روش شاید روزی دیگر نیازی به عینک (سه بعدی) نباشد. حالا با یک صفحه نمایش مناسب، می توانید آن پشت را هم به نمایش بگذارید و تماشاگران با حرکت دادن سرشان احساس کنند واقعاً در همان مکان هستند.»در ادامه می توانید ویدیوی کوتاهی از تصاویر سه بعدی که به این روش درست شده اند را تماشا کنید.




تاريخ : یک شنبه 20 مرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |